איך לסדר מגש פירות
איך לסדר מגש פירות
הם עסיסיים, צבעוניים, בעלי מרקמים וצורות שונים. פירות. ארצנו משופעת בהם וקשה לדמיין ארוחה שמסתיימת מבלי שנטעם מעט מפצצת האנרגיה שמכילה את הריכוז הגבוה ביותר של ויטמינים ומינרלים, פירות טריים וטעימים שגם מנקים את החך אחרי ארוחה טובה.
אז איך תסדרו מגשי פירות בצורה שגם תמשוך את העין?
טריות לפני הכל
לחתוך פירות זה קל. אבל איך תסדרו אותם על מגש, בו הפירות יהיו גם נגישים וקלים להרמה, גם מושך את העין וגם מהודר ואלגנטי? לפניכם כמה רעיונות מקוריים, שונים ובעיקר טעימים.
לפני הכל, ההמלצה היא להשתמש בפירות העונה בלבד. הם עסיסיים יותר, טריים ובמדינה כמו ישראל יש שפע מהם בכל עונה בשנה. אפשר להוסיף למגש גם פירות יבשים או תוספות אחרות, אבל הדגש הוא כאמור על פירות העונה.
הקלאסי:
מגש פירות קלאסי הוא מגש גדול, רצוי על צלחת לבנה גדולה, עגולה או מרובעת. הלבן מסייע להדגיש את צבעי הפירות. הרעיון הוא לחתוך ולסדר פירות לפי צבעים, כשהבהיר ביותר הוא המעגל החיצוני והכהים יותר באמצע. למגש כזה מתאימים פירות כמו: תותים, חתוכים לחצאים, אננס, חתוך לקוביות, עיגולי בננה, עיגולי קיווי, קוביות אפרסמון ופלחי קלמנטינה.
חותכים את כל הפירות וכאמור, מסדרים אותם על מגש בהיר או צלחת גדולה מאד, במעגלים ולפי צבעים. התוצאה צבעונית, יפה, נקייה ובהחלט טעימה.
המושחת:
היתרון בפירות הוא היכולת של רובם להשתלב עם תוספות. אז מה דעתכם על מגש שמורכב מתותים ובננות בלבד ובמרכז מגש הפירות רוטב שוקולד מושחת וטעים? במקרה הזה יהיה עליכם לנעוץ בכל פרי קיסם, כך שניתן יהיה לטבול את הפרי ברוטב השוקולד. מושחת, כבר אמרנו?
היצירתי:
דרך נהדרת לסיים ארוחה טובה היא בקינוח שגם ישמח את הבטן וגם את הלב והנפש. דמיינו ארוחה מושקעת, לצורך העניין חלבית וקלילה, עם מגשי אירוח חלביים שכוללים שפע של גבינות משובחות, לחם חם וטרי, ירקות עונתיים וזיתים בעלי ניחוח מפתה. אחרי כל טעמי הגבינות הייחודיים, במיוחד אלו בעלות החריפות הקלה והטעם הדומיננטי, הציפייה היא לקינוח קליל לניקוי החך, ולכן פירות הם הפתרון המושלם. אבל מה אם תקחו את היצירתיות צעד אחד קדימה?
הכינו מראש גביעי וופל, כאלו שמשמים לגלידות טילון וטבלו את הקצה העליון שלהם ברוטב שוקולד. צננו והניחו לשוקולד להתקשות.
חתכו סלט פירות המורכב מתותים, ענבים, בננות, אננס, או כל פרי עונתי אחר והכניסו את הפירות החתוכים לתוך כל גביע. סדרו את הגביעים עם הפירות במגש, כשהצד הרחב פונה החוצה, כדי שניתן יהיה לראות את הפירות שבפנים. זהו מגש יצירתי מאד, קינוח הולם לארוחה טובה וגם לא צריך צלחות מאחר והפירות נמצאים בתוך וופל, כמובן שאכיל אף הוא.
הפרקטי:
דרך נוספת לסידור מגש פירות, ובמיוחד אם יש גם ילדים בסביבה, היא למצוא סידור שיהיה נוח לאחיזה, יפה לעין וכמובן, טעים ביותר. נכון. שיפודי פירות. הם מאפשרים הכנה קלה, המראה שלהם במגש הוא נקי ומסודר והשיפוד מאפשר אכילה מבלי ללכלך את הידיים:
חתכו קוביות של תותים, תפוז, אננס, קיווי. הפתעה: הוסיפו גם תמרים חתוכים ומשמש מיובש, חתוך אף הוא.
סדרו את השיפודים: בתחתית השיפוד התותים, אחריהם התפוז, אחריו התמר, האננס, הקיווי והמשמש. אם יש ענבים, הוסיפו גם אותם במרכז השיפוד.
סדרו את השיפודים אחד ליד השני בשורה מסודרת על גבי מגד ארוך ורחב. המראה מקסים, הטעמים גם הם והפירות היבשים מוספים עוד אלמנט של מתיקות ומרקם אחר לשיפוד.
מגשי פירות הם קינוח נפלא שמתאים מאד לארצנו עם שפע הפירות שבה, ובכל עונה. הם דרך נהדרת, אלגנטית וצבעונית לסיים ארוחה טובה ועם הסידור הנכון, כל מגש יהפוך לחגיגה אמיתית.